// Frontera Technical Support • View topic - Bad starting
   
 

Bad starting

banter general discussions etc

Bad starting

Postby Dazzler73 on Fri Aug 26, 2016 10:44 pm

Hi iv just got a 2000 2.2 dti on start up from cold it feels like it's missing and juddering like mad for a couple of minutes the EMl comes on for a few secounds but gose off if I give it some revs it settles down has anyone had same problem cheers
Dazzler73
Newbie
Newbie
 
Posts: 1
Joined: Tue Aug 16, 2016 10:37 pm
Region: Midlands



Re: Bad starting

Postby aredee on Sat Aug 27, 2016 6:49 am

mine was the same also had loads of black smoke out the back
dont know exactly what cured it as had local mechanic recondition pump and fit new injectors,seems fine now but did cost over a grand
User avatar
aredee
How Many Posts
How Many Posts
 
Posts: 315
Joined: Sat Apr 25, 2015 8:37 am
Location: hampshire
Model: 2.2 DTI 5dr
Registration Year: 1999/T
Vehicle Name: Bubbles
Region: Southern England



Re: Bad starting

Postby stretch on Sat Aug 27, 2016 7:47 am

Sounds like fuel draining back to the tank overnight. I had similar issue which was fixed by replacing all fuel lines.
User avatar
stretch
Rain cloud of doom
Rain cloud of doom
 
Posts: 3053
Joined: Wed Jul 18, 2007 3:26 pm
Location: Ipswich
Model: 2.2 DTI 5dr
Registration Year: 2000/W
Vehicle Name: F.I.T.T
Modifications: 12v feed in boot
Truckputer under construction
Front & rear recovery points
De side stepped
Region: East Anglia




Return to General discussion

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 8 guests